Организаторите на CARNEXPO GRILL в Румъния обявиха нови дати за събитието

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
5 Минути

В контекста на пандемията организаторите на събитието решиха да отложат първоначално планираните дати 4 и 5 юни 2020 г. за  24-25 септември 2020 г.

За да не рискуват да застрашат здравето на тези, които са обявили присъствието си на събитието, организаторите са взели решението да го отложат за есента. Това ще бъде практически първата среща на представителите на месната индустрия след дълъг период, в който повечето от събитията бяха отложени или отменени.

CARNEXPO GRILL ще се проведе на същото място – Голф клуб Теодора, близо до Алба Юлия, и графикът на събитията ще остане същият. „Безопасността и здравето на участниците са приоритет за нас. Считаме, че наше задължение е да предприемем всички мерки, да гарантираме здравето на посетителите. Препоръчваме през този период всички да проявяваме отговорност, както към себе си, така и към тези около нас, за да предотвратим възможно най-много разпространението на вируса. Така решихме да отложим събитието за 24-25 септември 2020 г. Благодарим на всички за тяхното разбиране и се надяваме да се видим здрави на есен “, каза Евген Капра, организатор на CARNEXPO GRILL.

Източник: euromeatnews

200 специалисти ще присъстват на събитието

Организиран от списанието INDUSTRIA CARNII.RO и платформата EUROMEATNEWS.COM, CARNEXPO GRILL ще работи под мотото MEAT YOUR PASSION. Събитието е уникална възможност за споделяне на идеи с над 200 ключови специалисти в месната индустрия, по теми с широк интерес.

Програмата на събитието включва празнична вечер с барбекю, дегустация на подбрани вина, препоръка на сомелиери при избора на перфектното вино, време за отдих и социализация чрез участие в игра на голф, кулинарни шоу зони, където известни готвачи ще покажат своя талант. “Това е нов формат на конференцията, който премахва официалните бариери и улеснява онази важна част от професионалните срещи и социализацията чрез барбекю и чаша вино на открито. Ние целим да се срещнем със специалисти в сектора на месото и да споделим личния си опит по отношение на получаването на най-добрите месни продукти “, споделя  Евген Капра.

На събитието ще присъстват най-големите производители и преработватели на месо в Румъния и в чужбина, топ купувачи в сектора на търговията на дребно, вносители и износители в областта, делегати на посолството, но също и готвачи, представляващи сектора HoReCa.

Какво можете да очаквате от Carnexpo Grill?

CARNEXPO GRILL, осъществяван в рамките на два дни, има програма, която включва различни дейности, както следва:

Състезание за НАЙ-ДОБЪР ГРИЛ

Най-добрите продукти за барбекю ще бъдат оценени и наградени. За да отговарят на изискванията, продуктите, въведени в конкурса, трябва да бъдат месни, с национален или международен произход и да бъдат акредитирани за търговия. Продуктите от свинско, говеждо, овче или птиче месо могат да бъдат представени на вниманието на журито. От малки, бургери или колбаси, до пушени ребра или иновативни продукти, всичко, което е подходящо за приготвяне на скара, може да получи оценката на журито. При оценяването на тези продукти, което ще бъде направено анонимно и сляпо, ще се вземе предвид външното състояние и текстура (важи и за пресни продукти, но също и полуфабрикати), външен вид, цвят и състав, консистенция, мирис и вкус.

Антонио Пасарели, Йосиф Штефанеску, Орландо Захария, Юлиан Олару и Пол Сисерман ще бъдат част от комисията, която ще вино, внос, Agrozona.bgпреценява месните продукти, вписани в състезанието НАЙ-ДОБРИЯ ГРИЛ, най-важното състезание за скара в Югоизточна Европа.

В същото време, заедно с тези специалисти в месната индустрия, ще има производители на напитки, които ще поставят на масата на участниците в събитието най-ценените румънски вина, занаятчийска бира и спиртни напитки.

Награждаване и медали

На специална церемония продуктите, определени от победителите от готвачите, ще бъдат наградени със сертификат и медал. В зависимост от получения резултат ще бъдат присъдени следните: златен медал (50 точки), сребърен медал (45-49 точки) и бронзов медал (40-44 точки). Ще бъдат присъдени и специални награди за продукти, които не отговарят на резултата за медал.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА