Около 13 000 елхички ще бъдат добити на територията на Пазарджишки регион за Коледа

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Регионалната дирекция по горите в Пазарджик предоставя контролни пластини на горските стопанства, които продават елхички, каза за радио „Фокус”–Пазарджик директорът на РДГ-Пазарджик инж. Владимир Влахов.

„По заявките, подадени досега, около 13 000 елхи ще бъдат добити на територията на Пазарджишки регион и реализирани на пазара. През тази година контролните пластини ще са бели. Те се прикрепят към дървото и не могат да се свалят, без да се повредят, което ги прави невалидни. Пластините са с правоъгълна форма, имат серия и номер, който е шестцифрен. Това предотвратява възможността за дублиране или фалшифициране”, обясни Влахов. Той допълни, че елхички ще добиват горските стопанства в Белово, Велинград, Равногор, Батак, където има такива видове.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА