Обучават микрофермери на занаятчийско консервиране

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Лютеницата и сладката по стара семейна или занаятчийска рецепта са толкова вкусни и търсени, но как да регистрирате официалното им производство, като се произвеждат няколко пъти годишно в бутикови количества? Това е един от въпросите, на които дребни фермери ще намерят отговор по време на специалното обучение, организирано от фондация „ЛокалФууд“. Лектор на срещата ще бъде инж. Валери Славов, експерт по безопасност и качество на храните, както и вътрешен одитор на фермерски пазар „Пендара“, който се провежда всяка събота на Женския пазар в столицата. Той ще обясни как стопаните, които имат интерес, да регистрират малка производствена работилничка за консервиране на малки количества земеделска продукция – собствено производство или от малки местни ферми.

Във втората част на обучението ще се включи малката семейна ферма “Том Консерв” от гр. Пловдив, която произвежда малки количества зеленчукови и плодови консерви. От тях фермерите ще почерпят директен опит за стартиране на производство и и стъпване на пазара.

Обучението ще се проведе в Галерия “Сердика” на Женски пазар в София от 17:30 до 19:00 часа на 9 ноември.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА