Общинското предприятие „Разградлес” е продало 21 000 кубика дърва

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

До края на отоплителния сезон цените на дървата, предлагани от Общинското предприятие “Разградлес”, няма да се увеличават, съобщи директорът на предприятието инж. Свилен Йорданов цитиран от БТА. Той уточни, че предприятието разполага с достатъчно количество дърва, за да задоволят нуждите на населението от общината.

По думите на инж. Йорданов домакинствата предпочитат да си купуват основно ненарязана дървесина. Общинското предприятие е продало 21 000 кубика от видовете цер и габър от временен склад в гората. Те се продават на цена от 48 лева за куб. метър.

До края на април са продадени и 500 кубика от дървесния вид акация на цена 40 лева на куб.метър. Йорданов заяви, че продажбата на акация ще започне отново от първи септември, като няма да има промяна в цената на дървесината.

Жителите на общината могат да си закупят целогодишно и нарязана и нацепена дървесина от видовете цер, габър и други твърди дървесни видове от постоянния склад на предприятието. Продажната цена на дървата е 120 лева за тон, с транспорта в рамките на града цената става 130 лева, а извозването им до населените места на общината струва 140 лева. До момента продадената от “Разградлес” нарязана и нацепена дървесина от склада на предприятието възлиза на 400 тона, каза Йорданов.

Той отбеляза, че с решение на Общинския съвет “Разградлес” ще предостави на преференциални цени близо 1600 куб. метра дърва за огрев на кметства, училища, детски градини, църкви, джамии и други общински структури и социални групи от община Разград. Към момента са предоставени около 60 на сто от общо планираните количества, като снабдяването на институциите с дърва трябва да приключи до края на октомври, допълни инж. Свилен Йорданов.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements