Община Пловдив забранява паленето на стърнища и сухи треви

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в община Пловдив се забранява с цел предотвратяването на пожари. Най-честите причини за възникването им са изхвърляне на неизгасени клечки кибрит и фасове, които ако попаднат в узрели жита, сухи растения и слама, лесно могат да ги запалят. Запалването на суха тревна растителност и битови отпадъци също са сред основните причинители на огнени стихии, наред с небрежното боравене с огън и детската игра с него.

При констатиране на нарушения, ще бъдат налагани санкции. Призивът към гражданите е да бъдат изключително внимателни и отговорни с цел недопускане възникването на пожар.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements