Община Белене организира Трети фестивал на река Дунав

Агрозона
Агрозона
2 Минути

Община Белене организира Трети фестивал на река Дунав . Денят на Дунав се чества на 29-и юни. Това е и датата, на която е подписана Конвенцията за опазване на река Дунав. Мисията на деня е да привлече вниманието към значението и опазването на реката и притоците й. За поредна година мотото на празника е „Бъди активен“. Организатор на кампанията на европейско ниво е Международната комисия за опазване на река Дунав.

Фестивал на Дунав в Белене ще се чества на  29-и и 30-и юни. Там ще има концерти и кулинарно състезание с Иван Звездев, което ще се проведе на 30-и юни от 17.00 часа. Час по-късно ще е концертът „Дунав пее и играе”, в който ще се включат самодейни състави от региона.

Българските крайдунавските общини  всяка година активно се включват с различни екологични акции, форуми, художествени прояви, спортни състезания, пленери, дискусии и изложби. На празничния ден във Видин ще отвори врати работилница по приложни изкуства, като акцент ще е рисуването с цветен пясък. В Лом пък ще се проведе акция за почистване брега на реката, кулинарно изложение и арт-работилница.

Образователни инициативи ще се проведат по време на пътешествие с „Радецки“. Децата от Оряхово ще творят върху речни камъни. За поредна година Празник на Дунав ще бъде организиран в село Байкал, община Долна Митрополия.

Басейнова дирекция „Дунавски район“, Изпълнителна агенция по околна среда и регионалните инспекции по околната среда и водите в Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе организират, участват и подпомагат провеждането на инициативи от кампанията за Деня на Дунав. Организатор на кампанията на европейско ниво е Международната комисия за опазване на река Дунав.

 

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements