Обсъждат дългосрочна стратегия за сектор Плодове и зеленчуци

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

На срещата са поканени всички браншови организации, ще присъства и министърът на земеделието

Министърът на земеделието Явор Гечев ще участва в национална среща на производители на плодове и зеленчуци днес в Пловдив. Събитието се организира от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ и от Националната асоциация на картофопроизводителите и е на тема: „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“. На него ще присъстват и експерти от Министерството на земеделието, които ще представят на производителите интервенциите и условията за прилагането на инструментите в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Срещата ще се проведе от 11:00 ч. в конферентната зала на Гранд хотел Пловдив, ул. „Златю Бояджиев“ 2, Пловдив.

Програмата предвижда по време на срещата да бъде представен одобреният Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., да се презентират предвидените за прилагане схеми и мерки през Кампания 2023 г., както и да се обсъди и очертае цялостната визия на държавата за развитие на сектор „Плодове и зеленчуци“ в България.

На срещата ще присъстват и експерти от Министерство на земеделието от различни дирекции – Ирина Лазарова, директор дирекция „Пазарни мерки и организации на производители“, Аделина Стоянова, директор дирекция „Директни плащания“, Петър Кировски, директор дирекция „Растениевъдство“, Елена Иванова, директор дирекция „Развитие на селските райони“, Антоан Чаракчиев, директор дирекция „Биологично производство”.

Експертите ще представят на производителите на плодове и зеленчуци най-актуалната информация за новите политики и практики, които са заложени в Стратегическия план.

 

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА