Няма данни за незаконно строителство край “Клептуза”

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Няма данни за незаконно строителство в Защитена местност „Клептуза“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на парламентарен контрол във връзка с мерки, визия и осигуряване на надлежната защита на защитена местност “Клептуза”, община Велинград.

“Защитена местност “Клептуза” има забрана за строеж на сгради и пътища, за санитарна сеч на гори, както и други забрани. Не се предвижда ползване на дървесина на територията на защитената местност. С цел отстраняване на щетите, нанесени през март 2015 г., там има санитарни и принудителни сечи, от които са придобити 13 500 куб. м. дървесина”, каза още министър Порожанов.

Той посочи, че на 17 септември 2018 г. по време на проверка не е установено незаконно строителство, като няма и постъпили инвестиционни намерения за това.

„Няма застроени терени в горските територии. По отношение на горите – самата гора е в добро състояние след изчистването. Ако има жалби, предстои на тях да бъде отговорено“, обясни министър Порожанов.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама