Решено: Новият заместник-министър ще бъде посочен от бранша

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Ще бъдат създадени и две нови дирекции в МЗХГ, след като се подписа споразумение

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и представители на организации от секторите плодове, зеленчуци, картофи и биопроизводство подписаха споразумение за изпълнение на исканията на бранша, съобщиха от Министерство на земеделието, храните и горите. Ще бъде назначен заместник-министър с ресор „Плодове, зеленчуци, картофи и биоземеделие“, който ще бъде предложен от браншовите организации.

Сред задачите, които предстоят, е и изготвянето на Стратегия и План за действие за  възстановяване и развитие на секторите. Ще бъде приет и пакет от мерки в краткосрочен и дългосрочен план, с цел осигуряване на съответния бюджет за 2019-2022 г. и в рамките на новия програмен период, допълват от агроведомството. За изработването на политики и стратегии, съвместно с браншовите организации, ще бъде създаден и Консултативен съвет по биоземеделие.

Дирекции „Плодове и зеленчуци“, както и „Биологично производство“ ще бъдат създадени в следствие на документа, под който подпис поставиха двете страни. В техните функции ще бъде включено и развитието на планинското и полупланинското земеделие, допълват от МЗХГ.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements