Нов пазар в “Меден рудник” ще заработи до лятото

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Нов общински пазар ще бъде изграден до началото на лятото  в к-с “Меден рудник”. Очаква се първата копка да бъде направена до края на месеца, а инвестицията ще около 300 хиляди лева, каза  Живко Панайотов, управител на общинска фирма „Бургаски пазари“ цитиран от БНР.

“Ще се строи с пари на бургаски пазари, няма да вземаме от парите на общината. Ще има девет работни пункта – магазини, в които ще има павилиони за продажба на плодове и зеленчуци. Освен тях ще има пекарна за хлебсни изделия, услуги за населението – ключар, цветарница, бръснарница, а пред тях ще има осем хубави павилиона за производители от региона”, каза за Радио Бургас Живко Панайотов.

Пазарът ще е до  до бл. 100 в зона В на комплекс Меден рудник. Търси се и подходящо място за обособяването на пазар за био продукти в Бургас, предстои реконструкцията и на тържището в комплекс Лазур.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА