НОИ пусна информация в интернет за хора с гръцки осигурителен стаж

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че на интернет страницата на институцията е публикувана полезна информация за български граждани с гръцки осигурителен стаж. НОИ отговаря във връзка със зачестилите запитвания от страна на лица с гръцки осигурителен стаж относно условията за реализация на пенсионните им права в Гърция.

Публикацията предоставя информация за необходимите данни, с които всяко лице трябва да разполага за удостоверяване на гръцки осигурителен стаж и за преценка правото му на гръцка пенсия. Информацията съдържа и описание на основните причини, поради които е възможно да се спре изплащането на гръцка пенсия.

В текста присъства още информация за издаването на гръцки осигурителен номер (А.М.К.А.) и гръцки данъчен номер (А.F.M.), изискуеми от институциите още в началото на всяка процедура по пенсиониране и необходими при постановяване на решение и отпускане на пенсия.

Повече информация вижте ТУК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements