Nestle и JBS също са замесени в скандала с конското месо

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Две от най-големите хранителни компании в света са замесени в скандала с конско месо, след като Nestle изтегли продукти, предлагани на пазара от дъщерното дружество на бразилския гигант за говеждо месо JBS.

Nestle оповести, че доброволно премахва две охладени макаронени изделия от продажба в Италия и Испания и ще ги замени с продукт, съдържащ 100% говеждо. От пазара е изтеглена също и замразена лазаня, предназначена за бизнес кетъринг във Франция. Компанията заяви, че спира всички доставки на готовите продукти, при които се използва говеждо месо, доставено от немската фирма HJ Schypke, която е подизпълнителка на един от своите доставчици – JBS Toledo NV.

JBS, които придобиха белгийската фирма за месо в Толедо през 2010 г., разпространиха изявление, с което се дистанцират от разкритията. Въпреки че разпространява месо, предоставено от Schypke, бразилската компания заяви, че никога не е бил констатиран случай на смесване на различни продукти, произведени във фабриките на JBS. Той подчерта, че Schypke, която е традиционен немски производител на преработени месни продукти, не е част от групата на JBS.

Източник: Agra Europe
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама