Над 3.2 милиона лева изплатени в сектор „Рибарство“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Над 3.2 милиона лева влязоха в сектор „Рибарство“. Средствата са изплатени от  Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция за пет проекта. 2.8 млн. лева са преведени на фирма от Пазарджик за създаването на ферма за отглеждане на риба и предприятие за преработката й на територията на областта.

Почти половин милион лева се превежда  и за четири проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области“. Част от тях са за модернизация и изграждане на морски аквакултури, развитие на селския екотуризъм и изграждане на интернет базирана рекламна система в рибарската общност. Изпълнението е по  стратегията за развитие на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Шабла-Каварна-Балчик“.

Безвъзмездната финансова помощ е 60% от  одобрените и реално извършени инвестиционни разходи по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” от ОПРСР 2007-2013 г.  75 % от парите  се осигуряват от Европейския фонд „Рибарство“ (ЕФР), а 25 % от държавния бюджет.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements