На телефон 112 ще можем да подаваме сигнали за незаконна сеч и корупция в горите

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

В Изпълнителната агенция по горите предстои да се създаде център към телефон 112, на който ще се приемат сигнали, свързани с незаконна сеч и корупция в горите. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Тони Кръстев на среща между служителите на Агенцията по горите, горските и ловни стопанства, фирмите, които преработват и добиват дървесина на територията на Регионалната дирекция по горите в гр. Кюстендил.

Информацията, която постъпва в центъра ще се обработва от специално обучени за целта служители, които ще имат възможността да проверяват достоверността на подадения сигнал. „Всички сигнали, свързани с горите, от 112 ще бъдат препредавани на нас, а от нас ще бъдат изпращани по най-бързия начин за проверка по поделенията – регионалните дирекции по горите, горските стопанства, общинските горски структури и кооперациите”, посочи инж. Кръстев. Той допълни, че това ще доведе до по-бърза реакция от страна на институциите, защото целта на всички ни е да бъдат предотвратени нарушенията извършвани в горските територии.

„И в момента всеки гражданин има възможност на сайта на Изпълнителна агенция по горите да провери за всяко място дали има издадено позволително за сеч, кой и кога ще сече“, коментира изпълнителният директор на Агенцията. Той призова гражданите, преди да подават сигнали, да се информират от сайта на ИАГ. „По този начин няма да бъдат ангажирани сили и средства, без това наистина да е необходимо. Всички кметове на населени места също са информирани за сечите, извършвани в техните землища“, обясни още инж. Тони Кръстев.

По време на срещата се обсъди състоянието и проблемите на горите на територията на Регионалната дирекция по горите в Кюстендилска област, предават от пресцентъра на МЗХ.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА