МОСВ: В резултат на валежите ще има повишения на речните нива

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

В резултат на валежите днес ще има повишения на речните нива, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на сайта си.

По-значителни ще са повишенията във водосборите на реките западно от река Русенски Лом; на южните черноморски реки, във водосборите на реките южно от този на река Средецка, включително; във водосбора на река Марица, главно на родопските притоци и в средното и долното течение на основната река.

На 6-и и 7 септември речните нива ще се понижават. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, съобщиха още от МОСВ.

Система за управление на водите в басейна на река Искър

Системата за управление на водите в басейна на река Искър ще оценява риска от наводнения и засушаване, обявиха още от министерството вчера, предаде БТА.

Три милиона от гражданите на страната, живеещи в осем общини по поречието на река Искър, ще имат свободен достъп до текуща информация за състоянието на водното ниво и обем, и ще бъдат предупреждавани при заплаха от наводнения или недостиг на вода. Системата ще послужи като модел за надграждане и внедряване на Национална система за управление на водите в реално време за останалите 12 поречия в страната.

 

ЕТИКЕТИ: ,
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements