МОСВ: Има опасност от наводнения във водосборите на 3 реки

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения във водосборите на реките Искър, Марица и Места, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на уеб сайта си.

Предупреждението е за водосбора на река Искър (река Удрина), на река Марица (река Крива) и на река Места (река Бяла Места).

Очакват се краткотрайни повишения на речните нива в горните части на водосборите на реките западно от река Янтра, планинските притоци на река Марица и в Западнобеломорски басейн, посочиха още от МОСВ. По-съществени ще са повишенията в планинските части на водосборите.

Днес облачността ще е променлива, над Западна България – често значителна и на много места там ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици.

В Източна България ще има повече слънчеви часове, но на места и там, главно в следобедните часове ще превали.

Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще между 24° и 29°, в София – около 24°.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements