Модата в хлябовете е завръщане към миналото

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Българският потребител търси голямо разнообразие от хлябове – от заводския бял хляб до ръчно направените погачи със сусам и други семена, каза за “Агрозона” Стаменка Дамянова, изпълнителен директор “Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД, град Троян. Търсене има и за здравословните видове хляб със семена, кълнове и закваски, свързани с модата в хляба. “Модата е по-скоро поглед към миналото. Това е всъщност бъдещето. Хлябът, който е замесван едно време от нашите баби с квас и сега актуалната закваска.”, коментира Дамянова.

По думите й потреблението на хляб у нас се понижава. Причина за това са разпространяваните информации и стреса от това, че от хляба се пълнее, че той е нездравословен. Стаменка Дамянова отрича тези твърдения и посочва, че именно в насъщния се съдържат витамини и минерали,  той е храната, която можем да консумираме “и сутрин, и обед, и вечер, без да ни омръзне”. “Хлябът е това, с което започва нашият живот, хлябът е и това, с което завършва нашият живот. Знаете, хлябът е Христовата плът като символ.”, казва Дамянова.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА