Почти няма поражения при устойчивите лозя след минусовите температури, коментира Иван Пачев, директор на Института по лозарство и винарство в Плевен, за “Фокус” . По думите му неустойчивите имат около 20% поражения. Пачев казва, че са измръзнали предимно десертните сортове лозя. Според него резкият спад на температурите през последната седмица не е оказал влияние върху лозята, тъй като е бил краткотраен. От думите му става ясно, че вчера сутрин е имало температури около -1,2 градуса, а лозите издържат на тези температури. Те, според Пачев, могат да издържат на температури до около – 5 и – 7 градуса.
Мнение: Ниските температури не са оказали съществено влияние върху лозите
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.