Министър Танева участва в българската делегация в Иран

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева участва в делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов на официално посещение в Ислямска република Иран. Тя ще се срещне със своя ирански колега.

По време на визитата, която е предвидено да се състои от 10 до 12 юли в Техеран, премиерът Борисов ще проведе срещи с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири, както и с председателя на парламента на д-р Али Лариджани. Предстои да бъдат подписани двустранни документи за сътрудничеството.

В българската делегация са включени още вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на енергетиката Tеменужка Петкова и министърът на външните работи Даниел Митов. Всички те ще проведат разговори със своите ирански колеги.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама