Международна награда за принос в областта на технологиите във водния сектор получи екип на ССА и проф. Тасев

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

„Тази награда е потвърждение на значимостта на успешното сътрудничество между бизнеса и науката. За нас е удовлетворение, че резултатът от това сътрудничество получи международно признание“. Това заяви днес доц. Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните, който присъства на връчването на награда от международното специализирано изложение за оценка на най-новите постижения в областта на водния сектор и енергетиката WEX Global Awards,съобщи МЗХ.

Призът бе връчен на проф. Атанас Тасев и колектив от Селскостопанска академия. Церемонията се състоя в сградата на Министерство на земеделието и храните в присъствието на заместник-министър Георги Костов и на заместник-министъра на околната среда и водите Живко Николов. Призът е за принос в областта на технологиите във водния сектор и бе връчен от Джим Саутуърт, консултант на Световната банка и член на WEX (Water Energy Exchange) Global Awards.

„Благодаря на Министерството на земеделието и храните, на доц. Георги Костов и на Министерството на околната среда и водите за подкрепата. Благодарение на това, че институциите повярваха в нас, получихме международно признание“, заяви професор Тасев.

В създаването на иновативния продукт и утвърждаването на областите за неговото прилагане са участвали екипи от Министерство на земеделието и храните и Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Пушкаров” към Селскостопанска академия. Иновационната технология решава важен проблем, свързан с оползотворяването на утайки от пречиствателни станции за отпадни води при възстановяване и подобряване на нарушени и замърсени земи и почви. Технологията е патентована и в колектива участват представители на бизнеса и научен екип от ССА. Повече за технологията очаквайте в следващ брой на “Агрозона”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА