Международна конференция за новостите в аграрната наука се провежда в Шумен

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

„Новости в аграрната наука за ефективно земеделие” е темата на двудневна международна конференция, която се открива днес в Земеделския институт в Шумен. Това съобщи директорът на научното звено към Селскостопанска академия доц. д-р Апостол Апостолов.

Основна цел на конференцията е да се проследят и очертаят бъдещите насоки на научните изследвания, съобразени с основните проблеми в селскостопанския отрасъл. По време на форума учени от България, Литва, Полша и Португалия ще обменят информация за новостите в аграрната наука и ще обсъдят възможностите за практическо приложение на съвременните технологии в земеделието.

Предвидени са две пленарни сесии – по животновъдство и растениевъдство. Научните доклади са насочени към селекция, развъждане и технологии на хранене и отглеждане на селскостопанските животни и селекция, семепроизводство и технология на отглеждане при културните растения.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА