Комисията по земеделие прие на второ четене промените в Закона за защита на растенията

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Промените в Закона са свързани  с продуктите за наторяване и за растителна защита

В края на юни депутатите подкрепиха в зала на първо гласуване промените в Закона за защита на растенията. „За“ гласуваха 114 народни представители, „против“ и „въздържал се“ нямаше.

На днешното заседание на Комисията по земеделието, храните и горите в НС, народните представители одобриха на второ четене Законопроекта за изменене и допълнение (ЗИД) за Закона за защита на растенията, без гласове “против” и “въздържал се”.

Промените, заложени в ЗИД, целят хармонизиране на националното с европейското законодателство в областта на продуктите за наторяване и на продуктите за растителна защитa и са свързани със започната процедура за неизпълнение на задължения от страна на България.

В допълнителните разпоредби на законопроекта се предлагат дефиниции за понятията „акредитирана лаборатория“, „неорганични торове“, „торове“, „торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества, хранителни субстрати, предназначени за употреба само при саксийни растения“.

Пълният текст към ЗИД, със заложените промени, може да откриете ТУК.


Вижте още:

В България все още липсва алтернатива на химическите препарати за растителна защитa

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА