Кирил Вътев е кандидатът за служебен министър на земеделието

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи пред президента Румен Радев предложението си състав на служебното правителство. Докато имената на повечето министри се променят, за министър на земеделието отново е предложен Кирил Вътев. Главчев обоснова предложението си с това, че е необходима приемственост.

Като фигура начело на Министерство на земеделието през последните месеци, Кирил Вътев бе подложен на множество критики. Проведоха се поне пет протеста, в които бе поискана неговата оставка с мотив, че не се приемат най-добрите решения за сектора.

На фона на обявената номинация на Кирил Вътев днес, в редакцията на Агрозона постъпи писмо, подписано от 25 браншови организации и адресирано до кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, с което организациите отново апелираха Кирил Вътев да бъде сменен от поста си, посочвайки, че той е “министър, който наистина доведе секторът ни до ликвидация и тотална разруха”.

След като стана ясен съставът на служебния кабинет, президентът трябва да го назначи с указ и да насрочи дата за предсрочни избори.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама