Карнавал на биоразнообразието се проведе в Банкя

Георги Узунов
Георги Узунов
3 Минути

В двора на детска градина „Изворче“ в Банкя събра заедно 119 „растения и животни“ от дивата природа на България по време на Карнавал на биоразнообразието. На импровизираната сцена дефилираха 119 деца в най-разнообразни костюми на растения и животни, изработени от техните родители или госпожите, които се грижат за тях в детската градина.

В Банкя в петък следобед „слязоха“ от гората най-много вълци, „кацнаха“ пчелички, калинки, щурци и „подскачаха“ диви зайчета. Пристигна и зоо полицая Иван, който контролираше и се грижеше за реда по време на празника на природата.

И като на всеки Карнавал имаше и жури, което оцени костюмите и артистичните изяви на участниците в него. За най-ефектен костюм сред всичките 119 беше отличен този на Сияна, която се беше преобразила с помощта на майка си в бухал – най-голямата сова у нас, която живее в гори със стари и големи дървета.

В ролята на бял щъркел се появи Зара, която вече знаеше, че тази най-позната и обичана от хората птица вече е отлетяла на юг. Само Зара, като бял щъркел, беше на сцената в двора на детската градина, облечена в куп пера направени от найлонови торбички – един от най-големите замърсители в природата и с огромен червен клюн. Зара спечели наградата за най-оригинален зелен костюм в тазгодишния Карнавал на биоразнообразието.

Хитрата и рижава лисана, изиграна от Ева, беше отличена с приза за най-ефектно и артистично дефилиране. И не на последно място и с много усмивки наградата за авторска творба отиде при Миро – охлювчето с огромна къща на гърба си, специално изработена от майка му.

Две групови награди бяха връчени за групите, участвали в Карнавала на биоразнообразието. Приказката – мюзикъл, която разказаха и изпяха дечицата от група „Звънче“ заслужено им спечели наградата за най-добра артистична изява, а безбройните ежковци от група „Пчелица“ донесе за децата и наградата за тематичен костюм.

Карнавалът на биоразнообразието на тема „Растенията и животните на България“ се проведе в рамките на кампанията „Натура 2000 идва в столицата“, която се организира по проект „ПрироДА“ на Издателство „Просвета“, Просвета „Либри“ и Българското дружество за защита на птиците.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements