Как да си направим домашен сок от черен бъз

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Един от най-търсените сокове през зимата е от черен бъз. Лятото обаче е моментът да си го направите сами. Предлагаме ви една оригинална и лесна рецепта, която няма да затрудни дори начинаещи домакини.

За целта са ви необходими 3 чаени чаши пресен зрял бъз, 2 чаши вода, 2 супени лъжици джинджифил, 1 чаена лъжица канела на прах и 1 ч. чаша мед. Водата се налива в тенджера, където са добавени плодчетата бъз, джинджифила и канелата. След като сместа заври се оставя да къкри на слаб огън около един час, докато остане наполовина. След това се маха от огъня и се оставя да се охлади. Плодчетата се намачкват с по-дребна преса за картофи или с лъжица. Объркват се добре с течността и се прецеждат. Получената течност се оставя да се изстине, след което се добавя и медът. Готовия сироп се налива в тъмни бутилки и се държи в хладилника. Пие се профилактично през седмица по половин до една чаена лъжичка за деца или половин до една супена лъжица за възрастни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА