Как да изберем козунак на Великден

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути
Когато избираме козунак, важно е да четем съдържанието на етикета. Това каза Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, пред радио “Фокус”. „Изберете продукция, която е опакована, на която има посочен производител и съдържание на козунака. Притесняваме се, че сивият сектор не опакова своите изделия, а обикновено се опитва да ги продаде през нерегламентирани малки търговски обекти, така че да изглеждат като току-що приготвени. Козунакът по своему като изделие не крие риск за здравето, но понеже е хляб, който даряваме, освен че вкусваме, е добре да бъде качествен“, обясни Кукушева.

Тя коментира още, че в новия Закон за храните се предвижда по-голямо участие на браншовите организации в контрола на производството. Кукушева допълни, че това е важно, тъй като така ще се гарантира прозрачност и качество. “За пръв път се създава и консултативен съвет, който да засили ролята на бранша и който ще гарантира пълна прозрачност на целия процес на производство на храната”, каза още председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА