Изложба на Тома Трифоновски се открива днес в Балчик

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути
Следващата спирка “По пътя” ще бъде Добричкия панаир
Изложба на Тома Трифоновски ще бъде открита днес от 19 ч. в Градската художествена галерия -Балчик. Това съобщи в ефира на Радио Добруджа съпругата му Светлана Трифоновска, зам.главен редактор на “Агрозона”. Представени са 23 живописни платна, предимно от личния й архив. Някои от работите са притежание на дъщеря му, която е в чужбина. Показани са три картини от архива на добричката галерия. Тома е работил контрастно, женските портрети, голите тела, натюрмортите са неговата сила. В творчеството на художника присъства и селото.
Офелия Петрова, съпруга на писателя Ивайло Петров, посочи, че в галерия Крида арт е прекарвала много часове в разговори с писатели и художници, сред които и Тома: “Веднага си личеше, че  е художник – мил, благороден, приеме ли те това е безрезервно”. Вкъщи Офелия пази двоен женски портрет,  в който посетителите на дома й често виждат нея и дъщеря й, защото “картините заприличват на стопанките си”.
На 28 август изложбата ще гостува на Добричкия панаир “Селското стопанство и всичко за него”, сподели пътя на изложбата след Балчик, Светлана със слушателите на Радио Добруджа.
Медиен партньор на събитието са списанието и сайтът Агрозона. Целият екип на изданията пожелава успех “По пътя” на творчеството на големия български художник Тома Трифоновски.
На корицата – „Момиче в червено“ – Тома Трифоновски, частна колекция

„Македонска сватба“ – Тома Трифоновски, картината е притежание на Национална художествена галерия /НХГ/
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements