Истанбул въвежда ограничения в супермаркетите: До 2 л мляко, олио, захар и брашно

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Ограниченията се въвеждат на фона на рекордно ниските стойности на турската лира

В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се въвеждат ограничения в закупуваните количества от гражданите на някои хранителни стоки от първа необходимост, предаде Нова ТВ.

Ограниченията включват продажбите на дребно на прясно мляко, слънчогледово олио, брашно, захар, както и цигари. Според наредбата гражданите ще имат право да закупуват най-много до два литра прясно мляко и слънчогледово олио, до два килограма брашно и захар, както и да два пакета цигари на човек. Забранява се продажбата на 5 литрови бутилки и тенекии със слънчогледово олио.

Страната отбелязва скок в цените на цигарите

Междувременно беше направено ново увеличение на цените на цигарите, като най-евтиният пакет цигари вече струва 19 турски лири. Твърди се, че ограниченията в продажбите на супермаркетите са заради ширещото се в последно време масово запасяване с хранителни продукти от първа необходимост след новия срив на турската лира.

През изминалата седмица в турския парламент бе внесена законова поправка, която предвижда тежки глоби за търговците, които се презапасяват със стоки или продават на гражданите над ограничените количества

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама