Институтът по розата в Казанлък с проект за производство на бяла маслодайна роза и мента

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Възраждане на производството на бяла маслодайна роза и мента, с които страната ни се е гордяла в миналото, е един от проектите на Института по розата и етеричномаслените култури в град Казанлък. Това обяви директорът на института доц. д-р Георги Чаушев, който обсъди тази възможност с министъра на земеделието и храните Десислава Танева по време на международното изложение АГРА 2015, което се проведе в Международен панаир Пловдив от 4-и до 8-и март.

Поради липса на средства засега висококачествените козметични продукти на института могат да бъдат намерени само в института в Казанлък.

Доц. д-р Георги Чаушев с гордост припомни, че до нашето експертно мнение в земеделието се допитват гиганти като Русия, Китай, Канада и Индия.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА