Холандски готвач се кани да създаде франчайз биоресторанти в България

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

1 млн. евро е инвестирал в биоресторанти и собствени градини Ерик ван Велувен, но днес печалбата му е 20%

Холандският готвач Ерик ван Велувен се кани да създаде франчайз верига от биоресторанти в България. Той сподели идеята си пред Агрозона по време на демонстрация на здравословни ястия в Червената къща в столицата. Събитието е част от Дни на кулинарията с био- и местни продукти от Източните Родопи, които се провеждат на 7, 8 и 9 юни в София и в с. Горно поле, Община Маджарово по българо – холандския проект Новото тракийско злато и подкрепата на Холандското посолство. Ерик ван Велувен е собственик на фирма с ресторанти за здравословно хранене и работи със зеленчуци и подправки, произведени в собствените му градини. Близо 1 млн. евро са били необходими, за да стартира бизнеса си преди години, но днес печалбата му е 20%. Имам реалната възможност в селата около София да направя такъв ресторант, а защо не и да създам франчайз верига, обясни готвачът. Според него бизнесът с биопродукти има голямо бъдеще, а според експерти франчайзът е една от печелившите анткризисни мерки.

Светлана Трифоновска

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА