Хризантемите – ярка експлозия в края на есента
Последните цветя са най-красиви, с тях градината казва сбогом на всички след…
Празник на фасула в село Смилян: слаба реколта и рекорд на Гинес
В смолянското село Смилян ще се проведе Четиринадесетото издание на Празника на…
Фестивал на тиквата започва днес във Варна
Първият по рода си фестивал на тиквата започва във Варна. Проявата започва…
Тиквен пай
Хладният уикенд е чудесно време за кулинарни подвизи. Предлагаме ви рецептата за…
EFSA препоръчва фуражите задължително да се изследват за глифозат
Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA) препоръчва фуражите задължително да се…
Морето се препълни с хищника чернокоп, той прогони другите риби
Морето тази година изобилства от чернокоп. Рибарите се хвалят с огромни количества…
5 лева за тиква на Хелоуин
5 лв. струват готовите тикви за хелоуин, които може вече да се…
Шоколад от сърцето на Европа
Белгия е вторият в света износител на шоколад, след Германия. През 2015…
Засяваш домати, ражда се общност
... бих му дал, без да плаща дори, всичката своя надежда. Джани…
Печалбата от парниковите емисии отива за разработване на минералните ни извори
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) открива пилотна схема с бюджет…
Малката Шампания
Технолог на виното е трети мандат кмет на община Сухиндол, известна с…
Три инвазивни вида откриха учени от БАН
Шипобузест рак, черно дънно сомче и китайски поспаланко – тези интересни и…