25 г колбаси на ден, 500 г месо на седмица и по-малко...
Дневният прием на преработено месо като шунки, наденички, пастет и други колбаси,…
Само 76 бракониери хванаха през отминалия ловен сезон
Едва 76 бракониери са били заловени през отминалия ловен сезон, показват данни…
Червеното цвекло – корен (за) здраве
Макар червеното цвекло да расте у нас и да е познато отдавна,…
Кои екзотични овошки са най-подходящи за печеливш бизнес у нас
Екзотичните овошки са хит в страната ни – смокини, нар, райска ябълки,…
По-малко преработено месо и захар за здравословна диета
Френската агенция по храните е обновила препоръките за храненето, които дава като…
Обновяваме касиса с всяка зимна резитба
Касисът се събужда много рано от зимен покой, резервните хранителни вещества се…
В топлите февруарски дни пръскаме овошките
Пръскането на овощните дървета е най-важното растителнозащитно мероприятие през февруари. Разбира се,…
Грижи за стайните цветя през февруари
През февруари вашите любими стайни цветя се чувстват добре, ако са на…
Салата или ядки вместо бургер в офиса
Както напрежението, така и скучната и монотонна работа крият опасности за здравето…
Каква годност имат семената на цветята?
Време е да се направи ревизия на запасите от семена, с които…
Кулинарната история на „другия ден“
Дни преди коледните празници Академия „Кулинарен историк“ събра в Копривщица любители на…
Най-евтина в ЕС е рибата в България
Най-евтино в ЕС може да си купим риба в България, показват данните…