Грузия пази старата си рецепта за правене на хляб

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Приготвянето на тестени изделия в Грузия продължава да е само по традиционен начин с мая, брашно, сол и вода, разказва БНТ. Всеки район има има специфична рецепта. Пекат хлябове в кирпичени пещи. Тестото се лепи върху гореща глинена повърхност от вътрешната страна на пещта, за да се изпече. С едно зареждане, се правят по 27 хляба. В активния за туристи сезон обаче производството достига до 700 броя.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА