Гърция прие закон за данъчни облекчения за чужди инвеститори в туризма

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Парламентът на Гърция прие закон с данъчни облекчения за чужди инвеститори, които са готови да вложат средства в най-печелившия в Гърция сектор – туризма, съобщава БНР. Очаква се нормативният текст да повиши интереса към туристическия сектор на южната ни съседка, а инвестициите за две години да надхвърлят 5 милиарда евро.

2014 г. е рекордна за туризма в Гърция – според информация на Централната банка само през първите пет месеца на годината държавата е посетена от 4 милиона туристи, а прогнозите на министерството по туризма, че 2014-а година ще е рекордна за посещения на чужденци, изглеждат възможни. Според туроператорите подобен интерес към средиземноморската страна от туристи не е имало от 10 г. По-голямата част от хотелите са резервирани до края на септември.

Процентът на българите, които избират южната ни съседка, е висок. Тази година сънародниците ни се насочват към островите.

По отношение на временно наетите работници Министерството на труда е разпоредило масови проверки. При нарушения от страна на собствениците на хотели и заведения глобите са високи и това което видимо е ограничило наемането на персонал без осигуровки и договори.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements