Фестивал на рибата и виното започва днес в Бургас

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Тридневен фестивал на рибата и виното започва днес в Бургас. Събитието ще се провежда всеки ден от 11 до 23.30 часа в Морската градина, близо до експоцентър Флора.

Фестивала ще даде поле за изява за кулинарните умения на готвачи, които ще приготвят пресни морски деликатеси през очите на гостите. Съвети за това как да познаем хубавото вино и с каква храна да го съчетаем, както и представяне на селектирана колекция вина от страната, също ще бъдат част от програмата на събитието. Ще се проведат много игри, състезания и конкурси, един от които ще позволи на бургазлии да покажат собствените си кулинарни умения в боравенето с морските деликатеси. В първите два дни от фестивала ще приключат с прожекциите на филмите „Корави старчета” и “Летовници”. Входът ще бъде свободен.

В последния ден от фестивала, публика и жури, с общи усилия ще изберат “Най-добрата рибена чорба на Бургас”

Предвидена е и Детска зона, в която ще се забавляват и най-малките гости. Децата ще имат възможност да вземат участие в различни творчески игри, свързани с рисуване, изработка на сувенири, както и да се опитат да открият свои скрити таланти.

 

По време на фестивала за настроението на публиката ще се отговарят популярни български изпълнители .

13 септември – формация “Обратен ефект” и бургаската група “Силует”.

14 септември- група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов) и Димо Стоянов

На 15 септември организаторите ще зарадва публиката си с парчета на “Тоника СВ” и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

 

Повече информация можете да прочетете във фейсбук страницата на събитието.

 

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама