Фестивал на кокичетата премина от британска земя – онлайн

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 Обикновено по това време на годината жителите и гостите на фестивала на кокичетата в английския град Девън се отправят към градината Garden House, за да се насладят на снежнобялата красота на нежните цветя. Заради коронавируса обаче тази година е различна. Противепидемичните правила не са съвместими с изложения и необходимостта от социална дистанция наложи алтернативата, фестивала на кокичетата да премине онлайн.

С удължаването на дните и наближаването на февруари се образуват прекрасни алеи със снежнобели кокичета с нежен аромат. Над 350 видове кокичета са събрани на площ от 10 акра тук и за тях се грижи екипът от служители и студенти на градината. Те всеки ден публикуват снимки на цветята, както се появяват, точки на яркост, блестящи в зимния мрак.

„Наистина сме развълнувани от нашия виртуален фестивал на кокичета“, каза мениджърът за обслужване на посетители Карън Уилкокс, пред theguardian.com, и допълва: „Хората пътуват от цяла Великобритания, за да видят нашите кокичета, така че това изглежда като идеалният начин да споделят красотата си и чудесен начин да дават на хората ежедневно удоволствие – нещо, което да очакват с нетърпение в изолацията.“

Виртуалният фестивал ще продължи до 28 февруари във Facebook и Instagram.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements