Фермер от Нова Загора изхвърля ежедневно над тон мляко заради ниските изкупни цени на суровината

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Работата на животновъдите в страната става все по-трудна заради различни фактори на пазара за мляко у нас. Фермер от Нова Загора е решил да подарява или изхвърля ежедневно по тон и половина краве мляко като протест срещу ниските изкупни цени на млякото и опитите на мандрите да изнудват фермерите с изкупни цени под себестойността на суровината.

Михаил Тачев обяснява: “Като видите цените на млечните продукти в магазините и сравните с цените, които остават за изкупуване на млякото, ще ви стане ясно защо постъпваме така вече. Защото то не се трае.”, обяснява Михаил Тачев за БНР. Той отглежда 120 животни.

“От няколко дни го подарявам.”, допълва Михаил Тачев, “Даже днеска няма на кой да го подаря, го излях в ямата там. Такова чудо не се е случвало, по този грозен начин да се изнудват производителите.”
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА