Фермер храни прасетата с канабис, за да направи месото по-вкусно

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Интересна идея съчетава отглеждането на прасета, заедно с култивирането на канабис. Moto Perpetuo Farm е семейна фермар в Орегон, предоставяща органични зеленчуци и месо за ресторанти от висок клас в района на Портланд повече от две десетилетия. “Аз не съм фермер по канабиса, а ферме. Това, което правим е активна и важна част от разнообразна селскостопанска система”, заяви собственикът на Moto Perpetuo Дейв Хойл.

Решението не е само за устойчивост. Растенията и стеблата на канабиса, които съставляват приблизително 20 процента от това, което свинете ядат във фермата, осигуряват здравословно хранене и по този начин по-вкусно свинско месо. За разлика от свинското, обикновено закупено от хранителни магазини, което е бледо розово на цвят, месото е наситено червено, като сурова пържола.

Анна Дилгер, доцент по месознание в Университета на Илинойс, казва пред AG Web, че „храненето на странични продукти от легалната индустрия за марихуана е от интерес за мнозина“.

Прасетата в Moto Perpetuo не се „напушват“ от храненето с канабис, тъй като имат подобни ендоканабиноидни системи като хората и ТХК в суровия канабис трябва да бъде декарбоксилиран, за да стане психоактивен. Въпреки че няма проучвания за това, Дейв Хойл смята, че би могло да направи свинското месо по-вкусно, като увеличи приема на фураж на прасетата.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА