Експерти ще отговарят на въпроси за счетоводството и данъчното облагане на доходите

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Счетоводното отчитане и данъчното облагане на доходите на земеделските стопани ще бъдат във фокуса на семинар, който организира Национална служба за съвети в земеделието чрез своя териториален областен офис в Кърджали, териториалната организация на Научно-техническите съвети в Кърджали и Аграрен университет – Пловдив. Събитието ще се състои на 28 май, петък, от 11:00 ч. в зала 210 на ул. „Булаир” № 35 в Кърджали.

Участниците в семинара ще имат възможност да се запознаят с икономическите и счетоводни аспекти при отчитане на проекти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020, в т.ч.: изискванията при водене на книга за приходите, книга за разходите, инвентарна книга, книга за материалните запаси и други изискуеми документи по подмярка 6.3 от ПРСР. Участниците ще бъдат запознати с основните изисквания при социалното осигуряване и данъчното облагане на доходите от земеделска дейност, както и с изискванията при подаване на годишните данъчни декларации. Ще бъде обърнато внимание и на изпълнението на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 от ПРСР 2014-2020 г., ползвали консултантска услуга от ТОО – Кърджали на НССЗ.

Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация.

Програма и покана на събитието може да видите ТУК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements