Египет преговаря за закупуване на един милион тона пшеница от Русия

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Правителството на Египет преговаря за закупуване на един милион тона пшеница като част от междуправителствена сделка с Русия, съобщава Bloomberg.

Позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, агенцията пояснява, че преговорите за доставка през този сезон са били в ход, но към момента не е известно колко близо са двете страни до споразумение.

Египет е един от най-големите вносители на пшеница в света и неговите покупки се следят отблизо като глобален показател. Миналата година държавният купувач на страната започна да поръчва пшеница чрез частни преговори, отбелязвайки промяна от традиционния процес на осигуряване на зърно чрез търгове, а от началото на годината му беше разрешено да внася зърно и растителни масла чрез сделки на правителството.

Както се посочва в материала, някои скорошни продажби на руска пшеницa в Египет са усложнени от опитите да се установи неофициално минимално ценово ниво за доставки от страната.

Египетският генерален орган по стоките – GASC, отказва коментар.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА