Ефекта от практиките за безоранни обработки показват на полета близо до Долни Дъбник

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Обиколка на определени полета и демонстрация на ефекта от практиките за безоранни обработки в стопанство близо до Долни Дъбник ще се проведат на 13 юни 2018 г. Събитието е част от съвместния проект „Опазване на почвите в България“ на Русенски Университет и Фондация „Америка за България”. В Долни Дъбник ще се проведе открит ден, посветен на технологии за подобряване състоянието на почвата и повишаване на добивите.

Своят опит в прилагане на алтернативни методи за почвообработка в България и САЩ ще споделят проф. Харолд ван Ес (Университет „Корнел“), Брайън Гогин (Аташе по земеделие в периода 2002-2007) и доц. Георги Митев (Русенски Университет).

Полевите демонстрации ще се проведат в стопанството на г-н Венци Върбанов, а дискусиите с участниците ще се проведат в търговския център на фирма „Агритоп“ ЕООД в гр. Долни Дъбник.

Ето каква е програмата на събитията:

10:00 – 10:30 – Регистрация.

10:30 – 12:30 – Презентация на проф. Харолд ван Ес по темата „Технологии за опазване на почвите с акцент ключови моменти при приложението на технологиите“.

12:30 – 13:30 – Работен обяд.

13:30 – 15:00 – Обиколка на определени полета и демонстрация на ефекта от практиките за безоранни обработки в стопанството на г-н Венцислав Върбанов.

15:00 – 17:00 – Дискусия с фермерите и екипа по проект „Опазване на почвите в България“.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements