До 18 януари ще се приемат заявления за плащане по мярката за хуманно отношение

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

ДФЗ удължи срокът за подаване на документите

Срокът за подаване на заявления за плащане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР се удължава от 31 декември 2018 г. на 18 януари 2019 г.  Промяната става въз основа на заповед на изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков, съобщиха от Разплащателната агенция. (Заповед № 03-РД/4786#1)

Удължаването на срока е резултат от постъпили указания на Управляващия орган на ПРСР. По този начин се дава възможност на земеделските стопани, които са увеличили броя на животните, одобрени за подпомагане с първото заявление от 2017 г., с повече от 10% от одобрените животински единици (ЖЕ), да подадат заявки за плащане по Мярка 14 за 2018 г.

ДФЗ-РА уведомява земеделските стопани, че одобрената и изплатена финансова помощ по Мярка 14 през 2018 г. ще бъде до размера на одобрените животински единици по мярката и дейности през първия прием – 2017 г. при максимално увеличение на ЖЕ с до 10%. Средствата ще бъдат преведени след приключване на всички проверки за допустимост.

Субсидиите по Марка 14 са под формата на ежегодни компенсаторни плащания за една животинска единица. Помощта се предоставя за максимален срок от пет години при условие, че стопаните изпълняват коректно дейностите и ангажиментите посочени в план-програмата, която е неразделна част от заявлението за плащане.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements