Днес започва румънският Октоберфест

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Румънският Октоберфест започва днес в планинският град Брашов. Началото на бирените дни ще бъде поставено в 15 часа, а празникът ще продължи до 17-и септември.

Тази година организаторите са предвидили две шатри и площ от 20 хил. кв метра за любителите на хладната бира и вкусните мезета за нея. В програмата са включени баварски игри и музика, типична също за Бавария.

През първия уикенд на феста ще се проведе нежният конкурс Мис Октоберфест, а в последните дни ще бъде отличен и кралят на бирения празник.

Духът на немския бирен празник ще се пренесе и у нас в дните от 21-и до 24-и септември в парк “Възраждане”, където под голяма шатра ще бъдат събрани немски бири и деликатеси. Вкусни изкушения от кухнята на Германия ще приготвят български готвачи, усвоили тайните на немската кухня. Предвидено е надпиване с бира и надяждане с наденички. 1 литър халба бира ще струва 9,50 лв, а за брецел ще трябва да отделим 2,50 лв, става ясно от официалната фейсбук страница на събитието.

ЕТИКЕТИ: ,
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements