Днес изтичат важни срокове по 3 екосхеми

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

ДФЗ отвори горещи телефони в помощ на стопаните

Важни срокове за стопаните изтичат днес – 14 август, които са свързани със заявените екосхеми при подаването на заявления по директните плащания за Кампания 2023 г., научи Агрозона от ДФ „Земеделие“.

До 14 август стопаните трябва да предоставят План за управление на хранителните вещества и копие на дипломата на агронома, подписал документа през Системата за електронни услуги (СЕУ) по Екосхема за запазване и възстановяване на почвения потенциал – насърчаване на зелено торене и органично наторяване (Еко-ЗВПП).

До 14 август в СЕУ трябва да бъде предоставен и План за паша и копие от диплома на ветеринарен лекар, зооинженер или агроном издал документа по Екосхема за екстензивно поддържане на постоянно затревените площи (Еко-ПЗП).

По схемата Обвързано с производството подпомагане на доходите за плодове (ИП) стопаните, които отглеждат трайни насаждения трябва да предадат днес до края на деня през СЕУ пък документ от агроном, доказващ, че насаждението е в период на плододаване и копие от дипломата на агронома, издал документа.

В помощ на стопаните ДФЗ отвори горещи телефони, на които земеделските стопани могат да получат консултация от експерти от Дирекция „Директни плащания“:

02/81 87 449 
02/81 87 479

След две седмици, до края на август, пък животновъдите, които са заявили участие по схемата Хуманно отношение към животните и антимикробна резистентност (ХЖ-АМР) ще трябва да предадат Становище по образец, издадено от директора на ОДБХ според преходните и заключителни разпоредби на Наредба 10 в Областните дирекции на ДФ „Земеделие“.

 

 

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements