ДФЗ: Последен ден за отчитане на разходите за борба с доматения молец

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Стопаните получават до 16 декември до 300 лв. на декар

Днес е последният ден, в който стопаните, които участват по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на Доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)”, могат да се отчетат пред ДФ „Земеделие“ за направените разходи. Помощта е насочена към ограничаването на загубите на продукция, причинени от вредителя Доматен миниращ молец – Tuta absoluta, по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии.

Помощта се предоставя под формата на компенсиране на част от разходите на земеделските стопани, отглеждащи домати в оранжерии, по закупуване на продукти и средства за растителна защита за контрол и ликвидиране на  вредителя по културата домат.

През тази година ще се предоставят до 100 % от разходите по закупуване на продукти и средства за растителна защита за предотвратяване и унищожаване на нашествието от доматен миниращ молец – Tuta absoluta в оранжерии, но не повече от 300 лв./дка с ДДС (3000 лв./хектар с ДДС).

Бюджет на помощта през 2022 г. е 500 000 лв.

Схемата бе отворена за прием от 22 февруари до 14 октомври т.г. Срокът за изплащане на средствата е до 16 декември.

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements