Десислава Танева: В 18 областни града могат да се закупят живите елхички в помощ на деца с аутизъм

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В 18 областни града могат да се намерят и купят живите елхички от кампанията „Купи жива елха, помогни на дете”, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева при представянето на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“, предава „Фокус”.

Танева призова: „Нека да купим жива елхичка, нека да спасим гората”. Министърът благодари на известните личности, включили се в кампанията. Със средствата ще бъдат помогнати деца с аутизъм – 5 лева от всяка продадена елха, ще бъдат за каузата. По думите на Танева, данните сочат, че има интерес към кампанията, а тя ще продължи до 15-и декември. Идеята е през март елхичките да се засадят отново.

По думите на министъра днес следобедните часове на сайта на МЗХ ще има повече подробности къде могат да се намерят живите елхички в 18-те областни градове в страната, които участват в кампанията.  Инициативата е съвместна със Сдружение „Аутизъм Днес“.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА