Ден на отворените врати на 7 юни в Добруджанския земеделски институт

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
1 Минути

На 7 юни ще се проведе Ден на отворените врати в Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево.

По време на събитието пред участниците ще бъдат представени сортове зърнено-житни култури, отглеждани в опитните полета и производствените участъци на Добруджански земеделски институт. Също така те ще имат възможността да разгледат на място развитието на семепроизводните посеви на обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик. Тези семена ще бъдат предлагани на земеделските производители за есенната сеитбена кампания 2019. Ще бъдат разгледани и демонстрационни парцелки, засяти с пет сорта полски фасул, четири от които са подходящи за директно механизирано прибиране.

Специалисти от института ще предоставят информация по конкретни въпроси, свързани с основните предимства и технологията на отглеждане на предлаганите сортове.

Предвидена е и дискусия по проблемите на зърнопроизводството в района и страната и делови контакти.

Организатори на събитието са Селскостопанската академия – София, Добруджанският земеделски институт – Генерал Тошево, Съюзът на учените в България – клон Добрич и Националната асоциация на зърнопроизводителите.

 

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА