Държавата с нов опит да продаде “Вера Су” на търг

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Цената на плавателния съд е намалена със 184 хил. долара

Корабът „Вера Су” за пореден път ще бъде пуснат на търг след няколко неуспешни опита да бъде продаден. Новата му цена 276 хил. долара без ДДС, като е намалена със 184 хил. долара спрямо първоначалната.

Началната цена, която държавата бе определила за “Вера Су” бе  размер на 460 хил. щатски долара без ДДС. Важно е да се отбележи, че корабът е негоден за експлоатация поради значителни деформации и разкъсвания на дънната обшивка и носовата част.

Новият търг ще се проведе на 20 декември в сградата на „Морска администрация”във Варна. За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб.

Припомняме, че „Вера СУ” заседна в морето край Камен бряг на 20 септември миналата година.Операцията по спасяването му отне повече от месец и струваше на държавата около 2 милиона лева.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА