Чипс от картофени обелки показват в събота на фермерски пазар

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Чипс от картофени обелки, супа от листата на цвекло и течен веган шоколад ще бъдат представени на съботния фермерски пазар „Пендара“ на 2 ноември, организиран от фондация ЛокалФууд. Това са част от инициативите, които ще бъдат представени по проекта „Твоята храна“ на фондация „Биоселена“, който предвижда максимално използване на продуктите и готвене без отпадъци. На фермерския пазар ще се запознаете с Благичка, която е в основата на първия ресторант с нулев отпадък в България, която ще покаже как лесно да превърнете органичните остатъци във вкусно хапване, както и как да си приготвите вкусен течен шоколад само с истински продукти и без отпадъци.

Проектът „Твоята храна“ цели да повиши информираността относно разхищението на храна, да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени, да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни, както и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.

Седмица по-късно на фермерския пазар „Пендара“ ще можете да се запознаете с доситиевските карталачета и сусама, който намира най-добрите условия в България за отглеждане.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА