Червеното месо уврежда черния дроб

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Червеното и неправилно обработено месо води до чернодробно заболяване. Израелски учени поставиха отново месото под светлината на прожекторите, след като преди време то беше свързано с болести като рак, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

Специалистите обявиха, че приема на червено месо води до Неалкохолна стеазтозна болест (НАСБ), пише foodnavigator.com. Основни причини са неправилната термична обработка на месото и прекаляване с количествата, които се приемат. Други фактори допринасящи за НАСБ са липсата на физическа активност, високата консумация на фруктоза и наситени мазнини.

Европейската здравна асоциация смята, че в САЩ и Европа почти 40% от населението имат тази болест. Около 20% от тях са изложени на риск от развитието на прогресивно чернодробно заболяване, което води до цироза на дроба. Като плашещото е, че 53% от децата страдащи от затлъстяване имат тази болест.

Неалкохолната стеатозна болест (НАСБ) е свързана с инсулинова резистентност, метаболитен синдром , затлъстяване и захарния диабет  тип 2 . Заболяването е свързано с непрекъснато повишаваща се смъртност, предимно при мъжете.

ЕТИКЕТИ:
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА